ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ!

Μεγάλη ανταπόκριση είχε η σημερινή παρέμβαση του δημοτικού σχήματος Νίκαιας-Ρέντη Ανταρσία στη κοκκινιά της προσφυγίας και της αντίστασης στη σημερινή παρέλαση . Απο νωρίς το πρωί κλιμάκιο με μέλη και την επικεφαλής και δημοτική σύμβουλο Κατερινα Θωίδου με προκυρήξεις  ενημέρωναν το κόσμο για τη διαδήλωση το Σάββατο στις 12 στη πλατεία παιδικής στέγης για τις πλυμμήρες και τις καταστροφές που προκαλεί η κυβέρνηση απο τις απολύσεις και τις περικόπες. Στο τέλος της μαθητικής παρέλασης έγινε μικρή πορεία με πανό όπου ο κόσμος της γειτονίας ανταποκρινόταν στο κάλεσμα της πορείας του Σαββάτου , που καλεί η δημοτική κίνηση. Με αυτή τη έμπνευση συνεχίζουμε για να πνίξουμε αυτή τη κυβέρνηση των καταστροφών, των απολύσεων και των περικοπών.

ΟΛΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΠΜ ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑΣ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΝΟΕΜΒΡΗ 12ΠΜ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη νεροποντή του Φθινοπώρου στα σύνορα Νίκαιας και Παλιάς Κοκκινιάς είναι η τραγική συνέπεια των άγριων περικοπών της συγκυβέρνησης των τροϊκανων που οδηγούν σε κατάρρευση τις υποδομές στις γειτονιές μας. Δεν είναι μια αναπόφευκτη θεομηνία αλλά μια συνέπεια της δολοφονικής πολιτικής της συγκυβέρνησης που ρημάζει με τις απολύσεις εργαζόμενων στους Δήμους και τις περικοπές τις γειτονιές μας.
Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Δημαρχείο Νίκαιας-Ρέντη, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από την περιοχή της Νίκαιας. Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η τέταρτη φορά που πλημμυρίζει την τελευταία 10ετία. Για άλλη μία φορά ξύπνησαν οι μνήμες της τραγικής πλημμύρας του Νοέμβρη του 1977 που οδήγησε στον πνιγμό δεκάδων κατοίκων ακόμα και μικρών παιδιών.
40 χρόνια μετά τα αντιπλημμυρικά έργα, το ξεβούλωμα των φρεατίων που είναι ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ έχουν αφεθεί στην τύχη των ορμητικών υδάτων της νεροποντής, λόγω των περικοπών στους πόρους και τις απολύσεις προσωπικού.
Ακόμα και στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε μείωση των δαπανών για τον καθαρισμό φρεατίων και άλλων απαραίτητων έργων για την αντιπλημμυρική προστασία!
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Νίκαιας, της Π. Κοκκινιάς και όλου του Πειραιά χρειάζεται να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στην πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι του Δήμου Κερατσινίου. Όχι στους επανελέγχους του Μητσοτάκη που έχουν στόχο 6.500 απολύσεις στους Δήμους κυρίως στην καθαριότητα και τις τεχνικές υπηρεσίες μέχρι το τέλος του χρόνου. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για συμμετοχή στις νέες πολεμικές εκστρατείες του Ομπάμα.
Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικές απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε ετούτη την άθλια κυβέρνηση που κοντεύει να μας πνίξει μέσα στα σπίτια μας, την ώρα που μας κλέβουν τους μισθούς και συνεχίζουν την φορομπηξία με το ΕΝΦΙΑ. Καλούμε όλα τα σωματεία της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, συλλόγους, φορείς δημοτικές κινήσεις να δώσουμε μία πρώτη απάντηση στη δολοφονική πολιτική των περικοπών το Σάββατο 1/11 στη συγκέντρωση και πορεία στους δρόμους της Νίκαιας.
Φτάνει πια! να τελειώνουμε, να τους διώξουμε!
*Άμεση και πλήρης αποζημίωση όλων των πλημμυροπαθών
*Καμιά απόλυση-διαθεσιμότητα στους Δήμους. Να γυρίσουν πίσω τώρα οι 27 απολυμένοι του Δήμου Κερατσινίου
*Όχι στους “πλαστούς” επανελέγχους του Μητσοτάκη- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στους ΟΤΑ
*Διαγραφή του χρέους
*Λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για πολέμους και τις τράπεζες

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



ΑΠΟΛΥΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ, ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ, ΤΩΝ
 ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΟΛΟΙ στην συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης “Ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και 
της αντίστασης” το Σάββατο 25 Οκτώβρη στις 6μμ στο Δημαρχείο Νίκαιας
Οι τεράστιες καταστροφές που προκάλεσε η πρώτη νεροποντή του Φθινοπώρου στα σύνορα Νίκαιας και Παλιάς Κοκκινιάς είναι η τραγική συνέπεια των άγριων περικοπών της συγκυβέρνησης των τροϊκ-ανων που οδηγούν σε κατάρρευση τις υποδομές στις γειτονιές μας. Δεν είναι μια αναπόφευκτη θεομηνία αλλά μια συνέπεια της δολοφονικής πολιτικής της συγκυβέρνησης που ρημάζει με τις απολύσεις εργαζόμενων στους Δήμους και τις περικοπές τις γειτονιές μας.  
Στη συμβολή των οδών Βαλαωρίτου και 25ης Μαρτίου, λίγα μόλις μέτρα μακριά από το Δημαρχείο ΝίκαιαςΡέντη, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν, σπίτια και μαγαζιά πλημμύρισαν και από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα από τα ορμητικά νερά που κατέβηκαν από την περιοχή της Νίκαιας.   Η συγκεκριμένη περιοχή είναι η τέταρτη φορά που πλημμυρίζει την τελευταία 10ετία.  
Τα αντιπλημμυρικά έργα, το ξεβούλωμα των φρεατίων που είναι ευθύνη των τεχνικών υπηρεσιών των Δήμων, της Περιφέρειας και της ΕΥΔΑΠ έχουν αφεθεί στην τύχη των ορμητικών υδάτων της νεροποντής, λόγω των περικοπών στους πόρους και τις απολύσεις προσωπικού. 
Ακόμα και στη τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Νίκαιας Ρέντη ψηφίστηκε από την πλειοψηφία της δημοτικής αρχής τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος που αφορούσε μείωση των δαπανών για τον καθαρισμό φρεατίων και άλλων απαραίτητων έργων για την αντιπλημμυρική  προστασία!
Οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι της Νίκαιας και της Παλιάς Κοκκινιάς χρειάζεται να δώσουμε σκληρούς αγώνες ενάντια στην πολιτική των περικοπών που καταστρέφει τις γειτονιές μας, στο βωμό της αποπληρωμής του χρέους και των τραπεζιτών. Να διεκδικήσουμε αυξήσεις στις δαπάνες για τεχνικά έργα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να διεκδικήσουμε λεφτά για τις εργατογειτονιές και όχι για συμμετοχή στις νέες πολεμικές  εκστρατείες του Ομπάμα. Είναι ώρα να ξεσηκωθούμε με μαζικές απεργίες, καταλήψεις και διαδηλώσεις για να ξεφορτωθούμε  ετούτη την άθλια κυβέρνηση που κοντεύει να μας πνίξει μέσα στα σπίτια μας, την ώρα που μας κλέβουν τους μισθούς και συνεχίζουν την φορομπηξία  με το ΕΝΦΙΑ. 
Φτάνει πια! να τελειώνουμε, να τους διώξουμε!

Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Σαββάτο 25 Οκτώβρη, 6μμ, Δημαρχείο Νίκαιας


 ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΡΣΙΑ στην  ΚΟΚΚΙΝΙΑ της ΠΡΟΣΦΥΓΙΑΣ

 και της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» 

 Σαββάτο 25 Οκτώβρη, 6μμ, Δημαρχείο Νίκαιας 

Σας καλούμε στη γενική συνέλευση του δημοτικού μας σχήματος για να συζητήσουμε για τη παρέμβαση
 μας το επόμενο διάστημα στα μέτωπα που ανοίγουν, ενάντια στην συγκυβέρνηση των απολύσεων, της
 φτώχειας, του πολέμου και του ρατσισμού. 

Την στιγμή που η οικονομία καταρρέει, Σαμαράς-Μητσοτάκης  προσπαθούν να περάσουν 6.500 απολύσεις στους ΟΤΑ με προκάλυμμα δήθεν τον 
επανέλεγχο των συμβάσεων. Ήδη ξεκίνησαν από τον γειτονικό μας Δήμο Κερατσινίου με απολύσεις
 27 εργαζόμενων, ενώ οι δημοτικές υπηρεσίες σε κάθε Δήμο υπολειτουργούν εξαιτίας των περικοπών
 και της έλλειψης προσωπικού. Είναι άμεση ανάγκη να συγκροτήσουμε τοπικούς συντονισμούς 
σωματείων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, φορέων, συλλόγων, δημοτικών κινήσεων, εργαζομένων 
και νεολαίων, ενάντια σε κάθε είδους απόπειρες απολύσεων, ιδιωτικοποιήσεων, περικοπών.   

Εμείς που αναγκάσαμε με τη δύναμη του αντιφασιστικού κινήματος την κυβέρνηση, ένα χρόνο μετά
 τη δολοφονία του Π. Φύσσα να στέλνει όλη τη κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής στο σκαμνί, χρειάζεται να συνεχίσουμε για να γίνει η δίκη της Χρυσής Αυγής άμεσα, για να καταδικαστούν όλοι ισόβια και παράλληλα να τσακίσουμε κάθε χρυσαυγίτικη ομάδα στις γειτονιές μας. 

Αυτοί που σπέρνουν την τρομοκρατία της ανεργίας πάνω από τα κεφάλια των εργαζόμενων και της 
νεολαίας, δίνουν όλες τις βοήθειες με τις βάσεις στη Σούδα και στο Καστέλι για να μπορέσουν οι
 ιμπεριαλιστές να βομβαρδίζουν τη Μέση Ανατολή , παίζοντας ακόμα μία φορά το χαρτί της ισλαμο-φοβίας.

Τη στιγμή που οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, οι φοιτητές και οι μαθητές δίνουν μάχες 
ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, είναι η ώρα να προβάλλουμε την εργατική διέξοδο από την κρίση, να 
παλέψουμε για τη μονομερή και οριστική διαγραφή του χρέους, να δυναμώνουμε την Αντικαπιλαστική
Αριστερά, σε κάθε γειτονιά.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΣ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ
 ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ
 ΜΕΤΩΠΑ.