ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

ανταρσία στην Κοκκινιά της προσφυγιάς και της αντίστασης

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Με τραμπουκισμους και κλειστες πορτες προσπαθησε η δημοτικη αρχη ιωακειμιδη να περασει την αυξηση δημοτικων τελων

Με τραμπουκισμους και κλειστες πορτες προσπαθησε η δημοτικη αρχη ιωακειμιδη να περασει την αυξηση δημοτικων τελων

 

 

Κεκλεισμένων των θυρών και με φραγμένη την είσοδο του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να γλυτώσει η δημοτική αρχή Ιωακειμίδη από την οργή των εκατοντάδων δημοτών και εργαζόμενων, ψηφίστηκε μόνο από την παράταξη της πλειοψηφίας και μάλιστα με απώλειες, η αύξηση των δημοτικών τελών του Δήμου Νίκαιας -Ρέντη, σήμερα 19/11. Όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης αποχώρησαν, καταγγέλλοντας την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική διαδικασία.
Η δημοτική αρχή διαδίδοντας ψέματα ότι δήθεν με την αύξηση των δημοτικών τελών στην κατοικία θα βρει τα απαραίτητα χρήματα για να εξασφαλίσει δήθεν τη μισθοδοσία των εργαζόμενων, χρησιμοποίησε ένα κομμάτι εργαζόμενων ως κατασταλτικό μηχανισμό, προκειμένου να εμποδίσουν τους συγκεντρωμένους να μπουν μέσα στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου. Το αποτέλεσμα ήταν ο πρώτος όροφος του δημαρχείου να μετατραπεί σε ρινγκ και να διεξαχθούν σκηνές απείρου κάλους, “στο όνομα της δημοκρατίας πάντα”, με σπρωξιές και κλωτσιές σε όποιον προσπαθούσε να μπει μέσα στην αίθουσα, με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμα και λιποθυμίες.
Η προσπάθεια της δημοτικής αρχής να προκαλέσει τον κοινωνικό αυτοματισμό στην πόλη της Νίκαιας δεν θα περάσει. Οι εργαζόμενοι, οι κάτοικοι αυτής της πόλης, έχουν δώσει σκληρούς αγώνες ενάντια στις απολύσεις-διαθεσιμότητες, τις περικοπές, τη διάλυση της παιδείας και της υγείας.
Η νέα φορομπηχτική αύξηση των δημοτικών τελών είναι κοινωνικά άδικη και αποτελεί πλευρά της αντιλαϊκής πολιτικής της δημ. Αρχής. Την ίδια ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει τους φόρους και προχωρά σε απελευθέρωση των πλειστηριασμών, φορτώνοντας τα βάρη τις κρίσης στους κοινωνικά αδύναμους, η δημοτική αρχή κινείται στο ίδιο μήκος κύματος και προχωρά σε αύξηση κατά 20 % των δημοτικών τελών στην κατοικία. Ο ισχυρισμός ότι το ποσοστό της αύξησης είναι μικρό και μεταφράζεται σε λίγα ευρώ, είναι κυνικός. Όταν αποδέχεσαι την πολιτική που επιβάλλουν ο Καλλικράτης και τα μνημόνια, το αποτέλεσμα είναι ο δήμος να αδειάζει από εργαζόμενους, να λειτουργεί με εργαζόμενους με 5μηνα, που πριν καλά-καλά μπουν στην δουλειά απολύονται χωρίς δικαιώματα, γεγονός που μεταφράζεται σε χαμηλού επιπέδου υπηρεσίες από κακοπληρωμένους και υπό απόλυση εργαζόμενους. Η μνημονιακή διαχείριση που δεν διεκδικεί πόρους από το κράτος, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών, διάλυση των κοινωνικών δομών και φορομπηξία.
Απαιτούμε:
*κατάργηση των δημοτικών τελών για τη λαϊκή κατοικία με ταυτόχρονη αύξηση των τελών για τράπεζες, πολυκαταστήματα, supermarket, τη μεγάλη ακίνητη περιουσία και σε όσους χρησιμοποιούν τις δομές της πόλης για το κέρδος.
*άμεσα απαλλαγή των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των χαμηλοσυνταξιούχων.
*διεκδίκηση της χρηματοδότησης που έχει περικοπεί από τις προηγούμενες κυβερνήσεις κατά 67% και αύξηση των εσόδων των δήμων από την φορολόγηση του κεφαλαίου.
*διαγραφή του χρέους του δήμου το οποίο δημιουργήθηκε επειδή οι κεντρικοί αυτοτελείς πόροι που θα έπρεπε να διαθέτει το κράτος ποτέ δεν δίδονταν ολοκληρωμένοι και τα τελευταία χρόνια έχουν μειωθεί σε ποσοστό 67%.
Σήμερα την ίδια ώρα που διεξάγονταν αυτή η παρωδία δημοτικού συμβουλίου, χιλιάδες εργαζόμενοι στα 5μηνα διαδήλωναν στο κέντρο της Αθήνας διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Την Τρίτη 24/11 πραγματοποιούν πανελλαδικό συλλαλητήριο. Η επιτυχία της πανεργατικής απεργίας στις 12 Νοέμβρη και η μεγαλειώδης φετινή πορεία του Πολυτεχνείου, ανέδειξαν τη δύναμη που μπορεί να ξηλώσει παλιά και νέα μνημόνια και να συγκρουστεί με την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΕΕ, του κεφαλαίου και των τοπικών διαχειριστών της.